אייר פרייר הוא מכשיר מטבח חכם ופופולרי שמציע דרך חדשה ובריאה לבשל מזון.
AIR FRY – טיגון באוויר חם, ידוע גם בשם "סיר טיגון" ללא שמן.
המכשיר משתמש בטכנולוגיה של הזרמת אוויר חם סביב האוכל, בצורה מהירה ואחידה, מה שמספק מרקם קריספי ללא צורך בשמן.
זוהי אלטרנטיבה בריאה יותר לטיגון עמוק, מכיוון שהיא משתמשת בפחות שמן או ללא שמן כלל.
ניתן להשתמש באייר פרייר לבישול מגוון מאכלים, כולל עוף, צ'יפס וירקות.

איך פועל אייר פרייר?
האוויר החם שמוזרם ע"י המכשיר מבשל את האוכל מבחוץ פנימה, נותן לו מרקם פריך ללא צורך בשמן.
לאייר פרייר יש בדרך כלל סל שמכיל את האוכל, ומאוורר שמזרים את האוויר החם סביב המזון.
למה להשתמש באייר פרייר?
הנה כמה מהיתרונות:
- בריא יותר: אייר פרייר לא דורש שימוש בשמן (או מעט מאוד), מה שהופך אותו לחלופה בריאה לטיגון בשמן עמוק.
- נוח: אייר פרייר קל לשימוש ולניקוי, רוב החלקים מתפרקים ואפשר לשטוף אותם בקלות.
- בישול מהיר: אייר פרייר מתחמם מהר ומאפשר להכין ארוחה במהירות, וזה מעולה לאנשים עסוקים.
- אוכל פריך: זה מספק טעם ומרקם פריך שזהה לאוכל שטוגן בשמן עמוק, אבל בלי שמן.
יש מגוון מותגים שמוכרים סירי טיגון ללא שמן, וטווח המחירים לדגם סטנדרטי נע לרוב בין כ 200 ל 500 ש"ח.
ניתן לצפות במגוון מכשירים באתר של KSP.
בנוסף, ניתן לרכוש מאליאקספרס תבניות סיליקון רב פעמיות שמותאמות במיוחד לאייר פרייר ולוותר על תבניות נייר חד פעמיות. זה יחסוך לך הרבה כסף לטווח הארוך וגם ידידותי יותר לסביבה.
לסיכום, אייר פרייר הוא מכשיר מטבח מודרני שיכול להבטיח אוכל טעים ומהיר, קריספי, ובריא עם מעט מאוד שמן או שומן.
המכשיר הגאוני הזה הופך את המושג "מזון מהיר" ממשהו שלילי לחיובי ביותר.