תקראו לזה כונן זיכרון נייד, פלאש דרייב, דיסק און-קי, כרטיס USB – כל השמות האלו אומרים דבר אחד: כונן קטן, קומפקטי ונייד, שאפשר לחבר לצרור המפתחות ויכול להכיל מידע רב – בין אם מסמכים, תמונות או סרטונים, שניתן להעביר בקלות ממכשיר למכשיר.
אז איך בוחרים כונן USB שמתאים לצרכים שלכם? המדריך הבא יעזור לכם במשימה!
נפח הזיכרון
הדבר המרכזי שצריך להתסכל עליו כשבוחרים כונן זיכרון נייד הוא הנפח, כלומר כמה מקום אחסון יש בכרטיס שלכם. כונני זיכרון מגיעים מגודל קטן של 1GB, ועד גדלים עצומים כמו 2TB, כאשר הצרכן הממוצע בדרך כלל בוחר אחד מארבעת הגדלים הנפוצים – 16GB, 32GB 64GB או 128GB. נסו לחשוב מהם השימושים שלכם – אם הצורך הוא להעביר קבצים ומסמכי מייקרוסופט פשוטים וקלים, תוכלו להסתפק ב32/64 או אפילו 8. אם מדובר על סרטוני וידאו ותמונות, עדיף ללכת על 64 ומעלה. כמובן, המחיר מושפע בין היתר מנפח הזיכרון.
גרסת הממשק
טכנולוגיית ה-USB משתנה ומתפתחת, ובעוד שעד לא מזמן דור ה-USB 2.0 היה המעודכן ביותר, היום כבר קיימת טכנולוגיית USB 3.0, שמציעה העברה הרבה יותר מהירה. בעוד הדור הקודם העביר 60 מ"ב בשניה, הדור החדש מעביר 640 מ"ב בשניה. אם אתם מתעסקים בקבצים כבדים מאוד, עדיף ללכת על הטכנולוגיה החדשה. אם לא, זה פחות קריטי.
הצפנה
אם המידע שאתם מאחסנים על הכונן הוא רגיש וסודי, כדאי לבחור בדיסק און-קי מוצפן, אחרת כל אחד שישים את ידו על הכונן שלכם יוכל לגשת לקבצים בקלות ובשניות בודדות; ובכל זאת, מדובר על מכשיר קטן שיכול להיגנב בקלות. אופציות להצפנה מוגברת הן כונן USB מוצפן בסיסמה, ואפילו קיים כונן USB עם טביעת אצבע לאקסטרה-בטיחות.
תכונות נוספות
עוד כמה תכונות שתוכלו למצוא בכוננים מסוימים:
- חיבור WiFi – תוכלו למצוא דיסק און-קי עם חיבור לוויפי. פיצ'ר כזה מאפשר התחברות מרחוק לכונן, ושליחה ושיתוף קבצים מבלי לחבר את הכונן באופן פיזי.
- עיצוב – חלק מהכוננים מגיעים בעיצובים חמודים, צבעוניים ומיוחדים, שמוסיפים להם ייחוד – כמו ה-Flash Drive הזה:
- נורית – חלק מהכוננים מגיעים עם נורת LED, שמצביעה על חיבור תקין של הכונן וכן מודיעה על מצב העברת קבצים
מחיר
כונני USB מגיעים במגוון מחירים שתלויים בפיצ'רים השונים שלהם, וכמובן בנפח האחסון. אפשר להגיד באופן כללי שניתן למצוא כוננים מכמה עשרות שקלים בודדים ועד כמה מאות. חשוב להתחשב גם במותג – כונן USB צריך להחזיק כמה שנים בכיף, אבל פעמים רבות הוא עלול להיכשל מסיבות שונות, כמו כשל אלקטרוני, והחומר עשוי להימחק. אם הכונן נוצר על ידי יצרנית מכובדת ונחשבת, הסיכויים שזה יקרה נמוכים יותר – אך כנראה שהמחיר יהיה גבוה יותר.