אנחנו תלויים בטלפון הסלולרי שלנו יותר מבכל מכשיר אחר. אנחנו משתמשים בו כל יום, וכמעט כל היממה. ככל הנראה, כל טלפון שיהיה לנו, נצטרך לתקן לפחות פעם אחת. כיום, יותר ויותר משתמשים בוחרים לבצע את התיקונים הפשוטים יותר בעצמם, במקום ללכת למעבדה. אבל עדיין יש לקנות את החלפים לתיקון, ולכולנו חשוב שהחלפים יהיו טובים, איכותיים ומקוריים. באמצעות מדריך זה נסביר כיצד לבחור חלפים אונליין ולקנות אותם.
מכסה סוללה
ברוב הטלפונים, החלפת הפאנל האחורי היא תהליך פשוט שאפשר גם לבצע לבד, בלי ללכת למעבדת תיקון טלפונים סלולריים. בדרך-כלל, הרכיב החלופי הוא זול למדי, ויש פחות סיבה לחשוד אם ניתקל במחיר נמוך במיוחד באתרי האינטרנט. הפאנל האחורי של הטלפון אמנם מגן עליו, אך הוא פשוט ו"קוסמטי" ואין לו חלק בתפקוד המכאני התקין של המכשיר. יש רק לוודא שהחלק שאנחנו רוכשים מתאים בדיוק למכשיר הספציפי שברשותנו.
מיקרופון
גם המיקרופון הוא רכיב זול יחסית במכשיר הסלולרי. עם זאת, מאחר שזה רכיב פנימי ואלקטרוני, החלפתו דורשת יותר נסיון והבנה בתיקון טלפונים סלולריים. יש להקפיד ולבדוק את היצרן של המיקרופון, ותמיד עדיף לקנות מיקרופון מקורי. במקרה זה, עדיף גם לבדוק את הביקורות על המוצר או על המוכר, ולוודא את אמינותו.
מצלמה קידמית
לפעמים קורה שכשהמכשיר הסלולרי נופל עם הזכוכית למטה – לא רק המסך יהרס, אלא גם המצלמה הקדמית. למרבה המזל, המחיר שלה זניח יחסית למחיר המסך (עניין של כמה עשרות שקלים). עם זאת, חשוב שהמצלמה שנקנה תהיה מקורית ותואמת בדיוק למכשיר. בררו אם החנות שממנה אתם מזמינים נותנת אחריות כלשהי על המצלמה.
שקע טעינה
בעיות בשקע הטעינה של המכשיר הסלולרי הן נפוצות למדי. שקע הטעינה הוא החלק הרגיש ביותר בחלק מהמכשירים, ולכן יש לשים לב ולהיזהר: לא לחבר את המטען או לנתקו בכוח, ולא לשחק עם החוט כשהוא מחובר למכשיר. בחלק מהמכשירים שקע הטעינה מולחם למכשיר, ובחלק הוא מחובר ב"פלט". במכשירים בהם הוא לא מולחם, תהליך ההחלפה הוא יחסית פשוט. אם בחרתם לבצעו לבד, יש לוודא שבעיית ההטענה אכן קשורה בשקע הטעינה: בידקו הטענה עם מטען אחר ובידקו סוללה אחרת, אם יש ברשותכם. אם הבעיה לא נפתרה, ייתכן שמקורה הוא באמת בשקע הטעינה. פלט שקע הטעינה אינו אמור לעלות יותר מכמה עשרות שקלים, בהתאם לטלפון שברשותכם.
סוללה מקורית
חשוב מאד להקפיד ולרכוש סוללה מקורית למכשיר שברשותכם. קיימים חיקויים זולים בשוק, אבל אסור להתפתות לקנות אותם. סוללות אלו עלולות להיות בעלות נתוני קיבולת מזוייפים ובלי מנגנון המונע טעינת יתר – מה שאומר שהן יכולות לגרום למכשיר הסלולרי נזק בלתי הפיך. הסתכלו על הפרטים הכתובים על סוללת המכשיר שלכם, ובעיקר על נתוני הקיבולת (וולט) – והשוו מול היחידה אותה אתם רוצים לרכוש.
מסך זכוכית
אם מסך הטלפון שלכם נשבר או נסדק, אבל חיישני המגע עוד עובדים, ניתן להחליף את מסך הזכוכית. עם זאת, אפילו שמסך שבור הוא הבעיה הנפוצה ביותר בקרב המשתמשים בסמארטפונים, זהו גם אחד הרכיבים היקרים ביותר בטלפון, ומחירו יכול להגיע גם ל-500 ₪, משום שבדרך כלל הזכוכית תימכר יחד עם מסך ה-LCD. אם תרצו לבצע את התיקון לבד, עבור חלק מהמכשירים המחיר של הזכוכית עצמה הוא זול ביותר, אך תהליך ההתקנה הוא מסובך, מסוכן ולא כדאי. לעומת זאת, בדרך כלל למסך שמגיע עם תצוגת ה-LCD, ההחלפה פשוטה בהרבה. במכשירי אייפון רצוי שלא לבצע את התיקון לבד, אלא לקנות את החלף במחיר נוח יותר, דרך האינטרנט, ולהביא את המכשיר לתיקון במעבדה לתיקון טלפוניים סלולריים.
נכתב בחסות מעבדת הסלולר קייט פון