ה – UGOOS UT3S הוא סטרימר עם שבב Rockchip RK3288 (לא להיבהל, בעיית החימום נפתרה) המגיע עם 2 וריאציות – 2 ג'יגה זיכרון / 16 ג'יגה אחסון, או 4 ג'יגה זיכרון / 32 ג'יגה אחסון. יש לו 2 מערכות הפעלה מותקנות – אנדרואיד או מערכת Ubuntu שזה מעולה למי שיש לו צורך בשילוב הזה. הסקירה כאן נעשית על גירסת ה 4 ג'יגה זיכרון / 32 ג'יגה אחסון.
UGOOS UT3S – פרטים טכניים:
- מערכת הפעלה: Dual operating system – Ubuntu 14.10 + Android KitKat 4.4.2
- שבב ומעבד: Rockchip RK3288, Quad Core, 1.8GHz, Cortex-A17
- מעבד גרפי: Mali-T764
- זיכרון: 2GB/4GB (הגירסה שאנחנו בודקים היא 4GB)
- אחסון פנימי: (16GB/32GB + Micro SD card slot (up to 32GB
- חיבור רשת: Dual band WiFi, 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4GHz, Gigabit Ethernet, Bluetooth 4.0
- חיבורי אודיו ווידאו: HDMI, SP-DIF, 3.5mm Audio
- חיבורים אחרים: 4 חיבורי USB 2.0
- כפתור כיבוי והדלקה
- חריץ RECOVERY
- אנטנת ה WI-FI נשלפת כך שבמידת הצורך ניתן להחליף אותה באנטנה רגישה יותר.
מה אנחנו מקבלים בתוך הקופסה:
- את הסטרימר שלנו כמובן – UGOOS UT3S Box
- ספק כח
- כבל HDMI
- שלט רחוק מבוסס IR
- אנטנת WI-FI
- עלון הסברה באנגלית
עיצוב UGOOS UT3S:
הסטרימר מגיע בשני צבעים, כחול כהה ואדום. עם זאת, לא ניתן לבחור את הצבע מכיון שהכחול נועד לגירסה עם ה 2 ג'יגה זיכרון, והגירסה של ה 4 ג'יגה זיכרון מגיעה בצבע אדום. החלק העליון של הסטרימר עם קצת "בטן" עם פסים נחמדים מה שנותן תחושה של מכשיר יוקרתי ומושך לעין.
הדלקת המכשיר:
מרגע חיבור המכשיר לחשמל והדלקתו, מערכת ההפעלה עלתה תוך 19.4 שניות, אחד הזמנים המהירים בהם נתקלתי. המערכת יכולה להיכנס למצב המתנה או הדלקה לאחר מכן על ידי שימוש בלחצן הכיבוי על השלט.
ממשק המשתמש ואפליקציות:
אנו נמצאים במסך המוכר לכולנו, עם ממשק האנדרואיד החביב. כאן יש לנו 2 אופציות, או להישאר עם דף הבית הזה או לעבור לממשק אחר דרך ההגדרות שנקרה "TVLauncher" והוא נראה כאילו נבנה במיוחד על ידי UGOOS שזה מאד נחמד וטרנד לאחרונה שנעשה על ידי החברות המוכרות בשוק. הממשק הזה מאפשר לך להשתמש במכשיר לפי קטגוריות (מוסיקה, סרטים וכו') אך סידור האפליקציות נעשה על ידכם במקרה הזה שהוא לא נורא בכל מקרה ויש כאלה שגם מעדיפים לסדר לבד.
ניווט בין האפליקציות נעשה בצורה חלקה ונוחה ולא נתקלנו בשום דבר מיוחד. מהנה וחלק!
השימוש בשלט היה גם ללא בעיה מיוחדת של מרחק או עיכוב בביצוע הפקודה.
UGOOS הכניסו אופציה מדהימה מבחינתי בהגדרות שלהם, בה ניתן לערוך באופן אישי אפשרויות רבות לטעמו של המשתמש. בנוסף, יש אופציה לבצע ROOT למכשיר בלחיצה אחת!! ככה ניתן למשתמש כח לשנות לא מעט דברים ולכן זה דבר מדהים בעינינו.
עדכוני OTA:
המכשיר תומך בעדכוני OTA מובנים וכך בעת ההדלקה הראשונית נתקלתי בהודעה שאומרת לי שיש עדכון ואם אני מעוניין להתקין. לחצתי אישור, העדכון הורד ועודכן ועלה שוב מסך הבית מעודכן עם העדכון האחרון. מאד ידידותי למשתמש.
בדיקת ביצועי ניגון מדיה:
הרצנו על המערכת את אפליקציית Antutu Video Tester 2.2 שבודקת את יכולות המעבד הגרפי של המכשיר על ידי הרצה של סרטוני וידאו בקידודים שונים ובאיכויות שונות ומוציאה פלט תוצאות. התוצאה הסופית היתה רק 320 שזה יחסית נמוך אבל..תמשיכו לקרוא –
בצורה מעניינת – התוצאות יצאו מעולות ולפי הבדיקה המכשיר מצליח לנגן את כל סוגי הקבצים שעליהם נבדק ללא בעיה. גם תוך כדי התהליך כשראינו את המבחן לא ראינו משהו מיוחד שאנחנו צריכים להעיר עליו. המכשיר פשוט הריץ הכל ללא בעיה למרות (וזה מוזר..) הניקוד הלא גבוה.
הרצנו על המכשיר גם בדיקה שלנו למגוון סוגי קבצים. להלן התוצאות:
שיתוף מסך:
הצלחנו בעזרת האפליקציה המובנית "WiFi Display" להציג את תוכן הסמארטפון שלנו על מסך הטלוויזיה.
ביצועי משחקים ב UGOOS:
הרצנו על המכשיר 2 משחקים, אחד ב 2D והשני 3D
בכל מה שקשור למשחקים, המכשיר הריץ אותם בצורה מושלמת פשוט במקסימום הגדרות! המעבד הגרפי Mali-T764 התגלה כמעבד גרפי עוצמתי שקשה להעמיס עליו באיזושהי צורה. מדהים.
ניתן לחבר גם בקרי משחק שיש לכם בבית דרך הבלוטוס ולשחק בלי שום בעיה. לא נתקלנו בלאגים או כל דבר מעצבן אחר שאנחנו לא אוהבים.
ביצועי רשת:
ה WI-FI וחיבור ה – Ethernet הם חיבורים בטכנולוגיה מתקדמת יותר ממה שאנחנו רגילים, ה WI-FI מגיע בתמיכה בתקן AC למהירויות גבוהות יותר, וה Ethernet מגיע עם תמיכה עד מהירות ג'יגהביט (הלואי רק התשתיות בישראל יכלו לספק מהירויות כאלה). בבדיקות שערכנו ל WI-FI וגם דרך חיבור ישיר, הורדה והעלאה של קבצים היו במהירות מספקת ויציבה מאד. לא היתה לנו שום בעיה להזרים סרטי 1080P דרך ה WIFI בקלות ובטח לא דרך חיבור ישיר שלרוב הביצועים במקרה כזה טובים יותר.
מבחן ביצועים כללי:
הרצנו על המכשיר את אפליקציית Antutu 5.6.1 שבודקת ומעמיסה משימות את כל רכיבי המערכת ומחזירה תוצאה. ה – UGOOS UT3S שלנו הוציא תוצאה של 38512
טמפרטורות מכשיר:
אחרי שהעמסנו על המכשיר עם כל הבדיקות, ניגשנו לבדיקת טמפרטורה. במכשיר נמדדה טמפרטורה שנעה בין 30.9 מעלות לבין 40.4 מעלות. טוב מאד.
עכשיו למה זה חשוב? כי ידוע שהיתה בעיית חימום עם השבב ROCKCHIP. זה נפתר במכשירים האלו בזכות מאוורר מובנה! עכשיו המאוורר באופן כללי כבוי ומתחיל לעבוד רק כשהטמפרטורה עולה וגם כשהוא מתחיל לעבוד המכשיר נשאר די שקט.
מסקנות:
אנחנו יצאנו די מבסוטים מהמכשיר הזה. הוא נראה טוב, שקט והריץ וידאו ומשחקים כבדים בלי שום בעיה. הבעיה היחידה שלנו איתו כרגע, שהמחיר שלו מעט גבוה. אבל לא לדאוג, אירגנו לכם הנחה, פשוט תמשיכו לקרוא עוד קצת.
נכון לכתיבת מדריך זה, המחיר המקורי ב Geekbuying וגם ב Gearbest הוא 159$ .
מנהלי פורום kodisrael וקבוצת הפייסבוק KODISRAEL דאגו לכם לקופון הנחה בסך 13$ כך שהמחיר ב GeekBuying יעמוד על 146$ בלבד, מחיר מעולה!
פשוט הזינו את הקופון הבא – KodilUT3S – ב CHECKOUT ותתחדשו.
בכל מקרה תקבלו מכשיר שתהנו ממנו לטווח ארוך!
את הסקירה שלנו על ה Beelink S82 Plus המצוין כבר קראתם? כנסו, חבל שאחרי זה תגידו שלא ידעתם…