למרות ההתרגשות סביב סדרת ה-iPad Pros, עדיין יש מה להגיד לזכותם של טאבלטים משתלמים. אלה מכשירים שיתופיים ממצוינים וחלק מרכזי בחדר הסלון בשביל השימוש של כל המשפחה לצפייה בסרטוני וידאו, להפעיל משחקי מובייל, לשלוח מיילים ולגלוש באינטרנט.
אפשרויות לטאבלטים במחירים נוחים הלכו ודעכו לאורך השנים ובעוד שמכשירים כמו הSamsung Tab S6 Lite הם עדיין אופציה בטוחה וטובה, תאלצו לשלם מעל 300$ עבורו.
להרבה אנשים אין כזה מקום לתמרון בתקציב שלהם, אבל כאן מגיעים הטאבלט של אמאזון Amazon Fire כדי להציל את היום.

שני המכשירים החדשים של אמאזון, ה- Fire HD 8 (ב-80$) וה-HD 8 Plus (ב-110$) ממשיכים באותה תבנית שכבר ראינו את אמאזון מקדמת בשנים האחרונות: שיפור החומרה של הטאבלטים מספיק בדיוק כדי להציק העלאה קטנה במחיר\ ובאותו זמן שמירה על העלות מתחת לזו של המתחרים.
אמאזון הצליחה במידה רבה בפעם הזאת, ויצרה גרסאות משופרות של ה-Fire HD 8. למרות זאת, החברה מיקדה את המאמצים שלה בחומרה ובאותה עת השאירה את התוכנה כמעט בדיוק כפי שהיא – והנקודה האחרונה הזו היא מה שמשאיר את הטאבלטים מסוג Fire מאחור.
בדיקת מכשיר: אמזון Amazon Fire HD 8
יתרונות
- עיצוב משופר ומעודן
- הטענת USB-C חדשה
- ביצועים ראויים לשמם
- Alexa אלקסה ללא מגע
- חיי סוללה ארוכים
השורה התחתונה
חסרונות
- עדיין בלי אפליקיות גוגל
- מעט זמן המתנה כשעוברים בין אפליקציות
- שימושי ביותר בעיקר בשביל מי שמשתמשים בהרבה מוצרים/ שירותים של אמאזון
הטאבלט החדש של אמאזון, ה-Fire HD 8 מעדכן בהרבה מובנים את הדגם הקודם עם מאפייני חומרה חשובים שכוללים עיצוב מהודק יותר, מעבד מהיר יותר, הטענת USB-C וחיי סוללה ארוכים יותר.
עבור 90$, זו מכירה קלה כלוח המשחק לסלון – מכשיר שכל אחד במשפחה יכול להשתמש כדי לצפות בסרטוני וידאו, לשחק משחקי מובייל ולגלוש ברשת האינטרנט. הוא יכול גם לתפקד כמכשיר Echo הודות למצב ה-Show Mode ולאלקסה בלי ידיים.
החיסרון המרכזי ביותר שלו הוא מערכת ההפעלה, ה- Amazon Fire OS, שדוחף ללא הרף את המוצרים ואת השירותים של הרשת הקמעונאית הגדולה בפרצוף שלכם.

בדיקת מכשיר: Amazon Fire HD 8 Plus
יתרונות
- הטענת USB-C חדשה
- ביצועים טובים
- חיי סוללה ארוכים
- 1GB נוספים של זיכרון RAM
- מגיע עם מתאם 9W לטעינה מהירה יותר
- יכולת הטענה-אלחוטית
השורה התחתונה
חסרונות
- עדיין בלי אפליקציות של גוגל
- יש רצת זמן המתנה כשעוברים בין תוכניות
- שימושי בעיקר בשביל מי שמשתמשים הרבה מוצרים/ שירותים של אמאזון
- לא שווה את תוספת הכסף
לאמאזון פייר 8 HD פלוס יש את כל השיפורים שיש לפייר 8 HD: עיצוב מהודק ונעים יותר, מעבד מהיר יותר, הטענת USB-C וחיי סוללה טובים.
כדי להפוך אותו ל"פלוס," אמאזון הוסיפה עוד גי'גהבייט של זיכרון RAM, יכולות טעינה אלחוטית ומתאם 9W בשביל הטענה מהירה יותר.
למרות שאלו יכולות נחמדות על הנייר, הן לא יוצרות הבדל גדול בחוויה היומיומית של שימוש בטאבלט. מוטב לכם להשאיר בכיס את 20 הדולר הנוספים ולקנות את ה-Fire HD 8 הסטנדרטי.
חומרה טובה יותר
בואו נתחיל עם השיורים בחומרה. גם ה-Fire HD 8 וגם ה-Fire HD 8 Plus הם כמעט זהים מהבחינה הזאת. ללוחות החדשים שלהם יש פינות מעוגלות ומסגרות מעט קנות יותר סביב תצוגת ה-8 אינץ', 120-800 פיקסל שלהם.
המסגרות הן מספיק רחבות בדיוק כדי שהאגודלים ינוחו בנעימים כך שהן לא יפעילו בטעות את מסך המגע.
החלק האחורי עשוי ציפוי פלסטיק חלק ומגיע בצבעים שונים שכוללים שחור, לבן, שזיף וכחול דמדומים. האם הוא מרגיש זול? כן, אבל בואו נזכור – זה טאבלט של 90$.
למרות זרת, איכות הבנייה היא דווקא טובה. ה-Fire HD 8 לא מתעקם תחת לחץ והוא מרגיש שהוא יוכל לעמוד בנפילה משולחן העבודה או השיש שלך בלי לספוג פגיעה גדולה מדי.
לשני הטאבלטים יש מעבר ארבע-ליבות, שני רמקולים, פתחים לאוזניות, מצלמות 2MP קדמית ואחורית. אתם מקבלים איתן גם את האפשרות בין נפח אחסון של 32GB ו-64GB, ואפשר להרחיב אותן עד ל-1TB באמצעות הפתח לכרטיס המיקרו SD.

לשניהם יש פתחי הטענה USB-C שמאפשרים טעינה קלה ומהירה יותר. ה-Fire 7, שעודכן בשנה שעברה, עדיין הגיע עם פתח טעינה מיקרוUSB, מה שהופך את סדרת ה-Fire HD 8 לטאבלטים הכי משתלמים של אמאזון עם USB-C.
אנחנו ממליצים על סדרת ה-Fire HD 8 מהסיבה הזאת לבדה אם אתם מתלבטים בין השניים, שלא לדבר על כך שה-HD 8 מעניקים בנוסף קפיצה גדולה ברזולוציית התצוגה, במבנה הרמקול ובחיי הסוללה.
ההבדלים בין ה-Fire HD 8 לבין ה-Fire HD 8 Plus הם זניחים: לאחרון יש 3GB של RAM במקום 2GB והוא תומך בהטענה אלחוטית. הוא גם מגיע עם מתאם 9W מהיר יותר כך שהטענה חוטית תיקח פחות זמן.
שני הטאבלטים מכילים למעשה את אותה סוללת 4850mAh בתוכם, כך שאם יש לכם כבר מתאם באותה עוצמה, תוכלו לשיג את ה-Fire HD 8 הרגיל כדי להטעין מאפס בדיוק באותה המהירות.
הג'יגהבייט הנוסף של זיכרון אמור לגרום למשחקים ולריבוי מטלות ומולטיטקסינג לרוץ בקלות גדולה יותר על גבי ה HD 8 Plus, אבל זה לא עשה הבדל עצום לפי הבדיקות שלנו.
שני הטאבלטים ביצעו פחות או יותר אותו הדבר – בצורה די חלקה, עם קצת לאג וקפיצות תמונה כשהחלפנו בין אפליקציות וכשהחלפנו בין מסכים. אז אלא אם כן עבדתם ממש קשה (ובזבזתם המון כסף) ומילאתם את הבית שלכם במשטחי הטענה אלחוטיים כמו Qi, אין סיבה טובה לבזבז את 20$ הדולר הנוספים עבור ה-HD Plus.
אותה תוכנה, אותם יתרונות וחסרונות
מכיוון שזה פחות או יותר אותו טאבלט, מצאנו את עצמנו מחליפים ביניהם לסיגורין. בילינו את רוב הזמן בקריאת קומיקס על גבי Hoopla או את הספרים שלנו על גבי אפליקציית Kindle, צפייה בסרטים עם Prime Video ו-Disney+, קנייה באמאזון (או ברשתות אחרות באמצעות אפליקציית החיפוש Silk) ומפעם לפעם שיחקנו כמה רמות של קנדי קראש. הדבר האחרון הזה הפך טוב יותר בזכות מצב המשחק (Game Mode), שמשתיק ומחביא התראות כך שלא מפריעים לכם בזמן שאתם משחקים.
הטאבלט ביסודו חי על הספה שלנו והרמנו אותו בכל פעם שרצינו מסך גדול יותר להתבונן בו מאשר ה-iPhone XR. לפעמים, אפילו לא הרמנו אותו הודות ל-Alexa ללא מגע, שמאפשרת לכם לירות שאלות כלפי הטאבלט בזמן שהוא שוכב במנוחה לצדכם.

גילינו גם שלא היינו צריכים כמעט להטעין אותו: אמאזון מעריכה כ-12 שעות הפעלה עבור שני המכשירים, גם ה-HD 8 וגם ה-HD 8 Plus. אנחנו השתמשנו בהם למשך שעות ערב אחד והתעוררנו כדי לגלות שנשארו בהם בערך אותה כמות סוללה כמו שהשארנו אותם.
בנוסף, שני הטאבלטים החזיקו פחות או יותר 21 שעות כשהעמדנו את הסוללה שלהם במבחן שאנחנו בדרך כלל מבצעים למכשירי אנדרואיד.
ה-Fire HD 8 עבד חלק כאשר השתמשנו באפליקציה או שיחקנו משחקים, אבל לנווט דרך מערכת ההפעלה או הממשק של ה-Fire ולעשות דברים כמו לכבות ולהדליק את מצב ה-Show Mode יצרו מספר שניות של זמן מת.
למרות היתרונות, ככל שהושטנו יד ל-Fire HD 8, כך מצאנו יור אי-נעימויות – לא מן הטאבלט הפיזי, אלא מהתוכנה שב. ה-Fire HD באופן טכני מריץ אנדרואיד, אבל מערכת ההפעלה של Fire היא משהו שונה לגמרי – כוונו את הציפיות שלכם בהתאם.
החנות של גוגל פלייסטור לא זמינה על מערכת ההפעלה של ה-Fire. במקום זאת, יש לכם את ה"AppStore" של אמאזון, שיש לו תוכנות שיוצרו ייעודית עבור הטאבלטים של אמאזון וכמות שטחית של אפליקציות של אנדרואיד – אבל האפליקציות של גוגל נותרו בחוץ.
זאת הייתה בעיה לאורך קיומה של מערכת ההפעלה של ה-Fire. במקום להשתמש בגוגל כרום, יש לכם את דפדפן ה-Amazon Silk; במקום ג'ימייל, נשארתם עם אפליקציית האי-מייל של אמאזון הממותגת בצורה קלושה, והרשימה ממשיכה.

זו לא תהיה בעיה אם החיים שלכם לא מנוהלים על ידי השירותים של גוגל, אבל להיות דחוק להשתמש באפליקציות החיקוי של אמאזון זו לא חוויה מדהימה.
ואם זה לא מספיק, הרבה אפליקציות לאנדרואיד לא זמינות בכלל ב-AppStore של אמאזון. אז לבחור באפליקציית מיילים כמו Spark פשוט לא אפשרי. וכן, בעוד שאתם יכולים לבצע הורדה פירטית של הפלייסטור על גבי הטאבלטים מסוג Fire, זה לא משהו שרוב המשתמשים ירצו להתמודד איתו.
לסיכום
אם אתם יכולים לשמור על הציפיות שלכם במקום, לא תתאכזבו כשתלכו לצפות בסרטון יוטיובשלישי מוזרה או להשתמש בדפדפן Silk. אתם תרגישו פחות מתוסכלים מהעובדה שהדברים הראשונים שתראו על גבי הטאבלטים מסוג Fire יהיה תמיד פרומו של תוכנית של Amazon Prime Video או מצגת של ספרים שאולי תאהבו שזמינים דרך Kindle Unlimited.
למעשה, אולי תופתעו לטובה מהיכולת המפתיעה של הטאבלטים של Amazon Fire. היינו מעיזים לומר שרוב האנשים יוכלו לעשות את מרבית הדברים שהם רוצים על בסיס קבוע בעזרת הטאבלטים של אמאזון.
במקרה של ה-Fire HD 8, החוויה הפכה מוצלחת יותר בזכות העיצוב המשופר, תצוגת ה-HD והטענת ה-USB-C. הוא יכול בקלות רבה להפוך לקורא האלקטרוני שלכם, לטלוויזיה קטנטנה ולרמקול חכם כולם במכשיר אחד. זו עסקה מעולה עבור 90$, וכזאת שהופכת את המשחק לפי החוקים של אמאזון לקלים מעט יותר לעיכול.
