מכורים לקניות ברשת? אולי דווקא להפך – חוששים מרכישה דרך האינטרנט והזנת פרטי האשראי? לא משנה באיזה צד בסקאלה אתם נמצאים, דעו שאם תנקטו בכמה אמצעי זהירות, אין סיבה שלא תוכלו להנות מכל עולם קניות האונליין העשיר, ועל הדרך להישאר בטוחים ובלי חשש מפני גניבת מידע ופרטי אשראי. המאמר הבא יעזור לכם לעשות בדיוק את זה – ובקלות!
הגיע הזמן לתגבר את הסיסמה
אין מה לעשות – הסיסמה שלנו היא שכבת ההגנה הראשונה מפני האקרים ואנשים רעים אחרים, ואחת החובות שלנו כלפי עצמנו היא לוודא שהיא חזקה. אם אתם משתמשים באותה סיסמה בכל האתרים, אם הסיסמה שלכם קלילה וללא אותיות גדולות, סימנים מיוחדים וכדומה, הגיע הזמן לפלפל קצת את העניינים.
נסו להימנע משימוש בדיירקט
כשאתם רוכשים דרך האינטרנט, תמיד עדיף לרכוש באמצעות כרטיס אשראי ולא באמצעות כרטיס דיירקט ("Debit card"). הסיבה לכך היא ברורה: כרטיס הדיירקט שלכם מקושר ישירות לחשבון הבנק שלכם, ויש לזה שתי משמעויות – גם הכסף נלקח באותו הרגע ממש, וגם קל יותר לגנוב לכם מידע אישי ולקבל קישור ישיר לחשבון שלכם. כשאתם רוכשים דרך כרטיס אשראי, אתם מקבלים שכבת הגנה נוספת מחברת האשראי.
אל תאמינו לכל מייל בתיבה
האקרים רבים משתמשים בהונאות מיילים. זה אומר שאתם עשויים לקבל מיילים לתיבה שמפארים איזה מבצע חדש וסופר-שווה באחד מאתרי הקניות האהובים עליכם, שקיבלתם מתנה או שיש לכם קופון מנצח שתקבלו אם רק תלחצו על הלינק – אבל מאחורי הלינקים האלו עשויים להסתתר אנשים רעים שמנסים לגנוב את הפרטים שלכם, וחלקם יבקשו פרטי בנק או אשראי. אם אתם רוצים להקליק, חשוב לוודא שאכן מדובר באתרים שאתם מכירים. הטיפ הזה תקף גם לגבי לינקים שעשויים להופיע ברחבי הרשת, ברשתות חברתיות ובפרסומות.
הימנעו מרכישה דרך וויפי ציבורי
יש לכם איזו שעה פנויה בבית קפה ובדיוק הגעתם לאחד מאתרי האופנה האהובים עליכם? מטיילים בחו"ל ורוצים לרכוש כרטיס לאטרקציה דרך הוויפי של המלון? זה ביג נו-נו. חשוב מאוד לא להכניס פרטי אשראי כשאתם מחוברים לרשת וויפי ציבורית, וכן אל תכנסו לאתרים רגישים כמו חשבון הבנק שלכם או חשבון הפייפאל. האקרים ממש מחכים לאנשים כאלו, וקל במיוחד לגנוב מידע דרך חיבור לרשת ציבורית ולא מאובטחת.
שימו לב שהאתר מאובטח
בכל אתר בו אתם מזינים פרטים רגישים, כמו פרטי אשראי, יש לשים לב כי האתר מאובטח. יש כמה דרכים לראות את זה: קודם כל, וודאו שהאות s מופיעה בסיום הפתיח https בשורת הכתובת. ה-S הקטנה הזו היא זו שמבטיחה כי האתר מוצפן והמידע מאובטח. שנית, תמיד טוב לראות את סימן ה"מנעול" לצד הכתובת. שלישית, אם החנות מאובטחת, כמעט ב-100% מהפעמים תמצאו בתחתית דף החנות סימנים המאשרים שהחנות מאובטחת ובאמצעות אילו אמצעים.
אם אתם לא רואים אף אחד מהסימנים הנ"ל, זה הזמן לצאת מהאתר.
השתדלו לרכוש דרך אתרים ישראלים
עדיף לרכוש מאתרים ישראלים כחול-לבן. מעבר לתמיכה (החשובה!) בתעשיה המקומית, קל יותר להתמודד עם אתרים ישראלים, הן מבחינת שפה והן מבחינת גישה למנהל החנות במקרה של תקלות. גם במקרה של פריצות וגניבת מידע, תוכלו ליצור קשר ישירות עם הגנת הצרכן, עם מנהל החנות וכן עם חברת האשראי, זאת בניגוד לכל מיני אתרים מפוקפקים שנמצאים במרחב האינטרנטי מי-יודע-איפה… אם אתם רוצים לקנות מאתרים כמו איביי, אלי אקספרס או אמזון, כדאי לכם להציץ באתר זיפי שמאפשר גישה בעברית לאתרים האלו, עם הגנת צרכן ותמיכה בעברית.