עוד לא נרגענו מחגיגת הקניות הסינית ב 11.11 והנה מגיעים להם הימים האמריקאים שמסמלים שוב את תחילת עונת הסיילים המטורפת בארה"ב. כמובן שחגיגה זו לא פוסחת על הישראלים שיכולים ליהנות שוב מקניות באחוזי הנחה משמעותיים מאד. אז כדי שלא תלכו לאיבוד, הכנו לכם מדריך מרוכז ו-7 טיפים סופר חשובים לקראת הימים הגדולים.
לקבלת כל המבצעים השווים לבלאק פריידי והזמנה בעברית הירשמו כאן
אז ב 11.11 ביליתם באתר אליאקספרס, חרשתם אותו מקצה לקצה ומצאתם רק חלק ממה שרציתם.
אז אין לכם סיבה להרגיש שהחמצתם משהו מכיוון שהבלאק פריידי (Black Friday) כאן ממש מעבר לפינה ושלושה ימים אחריו מגיע הסייבר מאנדיי (Cyber Monday).
הבלאק פריידיי מתחיל מיד לאחר חג ההודיה בארה"ב והשנה אתרים רבים יתחילו אתהמבצעים שלהם כבר ב-23.11.2020 וימשיכו בטירוף ההנחות למשך שבוע של מבצעים.
זאת אומרת שבמקומות רבים תוכלו ליהנות משילוב מבצעים על מוצרים וחנויות שכוללים גם את סייבר מאנדי.
חגיגת הקניות כוללת מבצעים על מגוון אדיר של מוצרים במגוון קטגוריות בהנחות שנעות בין 10% ל80% ואפילו יותר מזה.
בהתחלה, בלאק פריידיי הוקדש בעיקר לקנייה מחנויות ומעט לאונליין, אך כיום כמעט כל אתרי המסחר מציעים גם מבצעים יפים ביום הזה וממשיכים לסייבר מאנדיי שהוא המקור להנחות הענק שתמיד התמקדו במכירות אונליין.
איפה כדאי לקנות?
ישנו מגוון גדול מאד של אתרים שמפרסמים מבצעים בימים אלו.
המובילים שבהם הם כמובן אמזון, איביי, וולמארט ואפילו אתרים סיניים כמו גירבסט וגיקביינג.
לרוב, לא תהיה לכם בעיה לרכוש באף אתר ואם במקרה נתקלתם במוצר שאתם רוצים והוא נשלח רק בתוך תחומי ארה"ב, תוכלו להשתמש בשירותים של חברות שנותנות לכם כתובת בחו"ל כמו זיפי, MUSTOP וכדומה.
גם בעולם הגיימינג יש מכירות בהנחות ענק גם למחשב האישי וגם לקונסולות.
כדאי לעקוב אחרי המבצעים באתרים ובחנויות המומלצות שלהן כדי לא לפספס מחירים מעולים על כותרים חדשים וחדשים פחות.
XBOX – כאן תמצאו מגוון משחקים לקונסולה הפופולרית, הנחות נוספות מעבר לקיימות יינתנו לאלו המחזיקים בחשבון XBOX LIVE GOLD
PLAYSTATION – מגוון משחקים לפלייסטיישן
STEAM וגם ORIGIN – משחקים למחשב האישי
האם גם בארץ יש מבצעים בימים אלו?
טרנד שצבר תאוצה בשנים האחרונות הוא הצטרפות של חנויות ורשתות בישראל לחגיגת הקניות.
רשתות כמו מחסני חשמל, אופיס דיפו, גרופון ועוד העלו מבצעים לקראת ימים אלו אז כדאי להיכנס לאתרים שלהם ולהתעדכן.
אין לי פייפל או כרטיס אשראי בינלאומי, מה אני עושה?
אתר ישראלי פופולרי לקניות מוצרים מחו"ל הוא אתר ZIPY.CO.IL שמאפשר לכם לקנות מחנויות גדולות מחו"ל במקום אחד.
האתר מציג את המבצעים של איביי, אליאקספרס, ושל קניוני אינטרנט גדולים מאירופה (שהקנייה בהם לא התאפשרה עד כה לרכישות מישראל) לבלאק פריידי ומאפשר לכם לרכוש בלי פייפל או כרטיס אשראי בינלאומי.
עדיין הרכישה שלכם מאובטחת לחלוטין ופרטי הכרטיס שלכם לא מועברים למוכרים בחו"ל.
שירות נוסף וחדשני הוא "מגן מכס" שמעניק לכם החזר במקרה של עיכוב חבילות בידי רשויות המכס ואפילו החזר כספי מא של עלויות השחרור ומיסי המכס השונים. השירות חוסך את הדאגה מפני הזמנה של מוצרים שעלותם מעל 75$ ומבטיח שאפילו אם ההזמנה שלכם תעוכב, תקבלו החזר שיוודא שתשלמו רק את עלות ההזמנה באתר.
האתר נוח ופשוט לקניה, יש שירות לקוחות בעברית והוא גם פותר את בעיית המשלוח לישראל למוצרים מאמזון בלי שתצטרכו לעשות דבר בנידון.
אתם פשוט מזינים את הכתובת שלכם באופן רגיל וזהו, החבילה תגיע אל סניף הדואר הקרוב לביתכם.
אתם יודעים כבר מה אתם רוצים?
מצוין, עקבו אחר ההמלצות שלנו כאן ולא תופתעו בקניה שלכם:
- תקבעו תקציב – חשוב מאד לא לחרוג ממה שקבעתם כי המבצעים מפתים מאד וקל מאד לקנות עוד ועוד.
- השוואת מחירים – בצעו השוואת מחירים גם מול המחירים בארץ. לעיתים אתם צריכים להוסיף עלות משלוח, מיסים כמו מע"מ ו/או מכס ולכן חשוב לוודא שהקניה מחו"ל אכן כדאית. אפשר להיכנס לאתר רשות המיסים ללינק הזה לקבל מושג כמה תצטרכו לשלם מיסים, אם בכלל.
- תיאור המוצר – הקפידו לקרוא היטב את תיאור המוצר. הוא קובע מה תקבלו בפועל ומה נמצא בחבילה. לא להסתמך על תמונה בלבד. אם חסר לכם מידע חשוב בתיאור המוצר, אל תניחו שהוא קיים במוצר עצמו. פשוט חפשו מוכר אחר שמוכר את המוצר שאתם רוצים ושהקפיד לרשום בתיאור המוצר מה שחשוב לכם. חשוב בעיקר כשקונים בגדים ונעליים, צריכה להיות טבלה שמפרטת איזו מידה זו בדיוק לפי האזור הגיאוגרפי וכך תוכלו לוודא שאתם לא מקבלים מידה קטנה מדי או גדולה מדי.
- בדיקת תאימות לארץ – בקניית מוצרי חשמל לדוגמה, חשוב לוודא שהמתח הוא 220V ולא 110V כי אז תצטרכו לרכוש מתאם בארץ. הכנסת מוצר חשמלי בעל מתח לא נכון לחשמל יכול לגרום להשבתתו המלאה. כמו כן קניית מכשיר חשמלי שצורך הרבה חשמל לא במתח המתאים, יכול לגרור קניית מתאם מאד יקר. קסדות למשל, עוברות ישירות למכון התקנים לבדיקה גם אם הדגם נמצא ונמכר בארץ, יעלה לכם בסביבות ה 400 ש"ח לשחרר אותו משם אחרי בדיקה שיצאה תקינה לכן לשקול כדאיות.
- שילוח דרך חברות שילוח בינלאומיות – DHL, פדקס, UPS וכדומה, יכולים לגרום לייקור החבילה בנוסף למה שכבר ידוע. חברות אלו לעיתים גובות דמי טיפול על שחרור החבילה שלכם מהמכס (גם אם המוצר לא מחוייב במיסים) מעבר למה ששילמתם להם, לעיתים מגיע ל 100 או 200 שקלים נוספים. אם יש לכם אפשרות למשלוח רגיל בדואר רשום, עדיף.
- מעקב – בצעו מעקב אחרי ההזמנות שלכם בין אם יש להם מספר מעקב או לא. יהיה רשום לכם עד מתי המוצר צריך להגיע באזור האישי שלכם באתר שממנו קניתם את המוצר. אם הגיע התאריך והמוצר לא ואין עליו שום מידע במידה ויש לו מספר מעקב, פנו בהקדם לפלטפורמה ממנה קניתם ופתחו תלונה. כך תוכלו להגן על הכסף שלכם. אל תתרצו את האיחורים בעצמכם כי ההגנה על הכסף שלכם בפלטפורמות הנ"ל מוגבלת בזמן, במקרה הכי גרוע אתם סוגרים את התלונה מול המוכר.
- לא רק בלאק פריידיי – יש כל יום מבצעים כמעט בכל האתרים בחו"ל. חלקם טובים יותר, חלקם פחות. תהיו במעקב, אל תהיו בלחץ לקנות. לפעמים עדיף לחכות ליום הנכון כדי לקנות בצורה השקטה והטובה ביותר.
יש לכם שאלות? אנחנו כאן לענות עליהן.
קניה מהנה!