לפני שאתם ממשיכים לכתבה, תענו על שתי השאלות הבאות: האם עיצוב של טלפונים נראה לכם מיינסטרימי מדי? האם החלום שלכם הוא פשוט להוציא רכיב-רכיב מערמה אחת גדולה ולבנות את הטלפון הנייד מאפס? במידה ועניתם כן, הכתבה הזו מיועדת לכם. וגם אם עניתם בשלילה – לא נורא. לאחר שתגלו מה זה Project Ara של גוגל, אתם הולכים להוסיף עוד דבר לרשימת המשאלות שלכם. ולא, זה לא דגם נוסף של נקסוס.
מהו Project Ara?
בניגוד לגישה קונבנציונלית, המיזם החדש של גוגל מעלה את הנושא שמדבר אל כולנו: התאמה אישית של גאדג'טים, בדגש על טלפונים חכמים. הרעיון המרכזי שעומד מאחורי הפרויקט הוא כזה: במקום שנסתפק במפרט טכני שנכפה עלינו על ידי היצרנים, נרכיב את הנייד שלנו לבד ממודולים נפרדים, בהתאם לצרכינו.
אם טרם שמעתם על הקונספט, הנה דברים שאנחנו יודעים על הסמארטפון המהפכני של גוגל.
איך נראה הסמארטפון המודולרי של Ara?
נכון להיום מדובר בשלב אב טיפוס. שלדת המכשיר נראית כמו מסגרת, מעין "מטריצה" שעליה אפשר להרכיב את המודולים השונים. רוצים לצלם תמונות ברזולוציה גבוהה מהרגיל? הרכיבו מצלמה עוצמתית. אוהבים להריץ משחקים כבדים? מודול מעבד חזק הוא הפתרון בשבילכם. אפילו את המסך אפשר לשנות (האפשרות תאפשר להחליף מסך שניזוק בלי לגשת למעבדה). מתוכננים גם מודולים מיוחדים שיכללו תוספים מתחום הרפואה, גיימינג ותחומי נישה אחרים. גם את השלדה יהיה ניתן להשיג בגדלים שונים, כי לא כולם אוהבים להסתובב עם טלוויזיה בכיס. הדבר הכי מגניב בכל הסיפור הוא שאת המודולים הולכים לייצר מפתחים עצמאים, מה שבעצם אומר שהתחרות בין היצרנים תהיינה גבוהה מאד ואנחנו כצרכנים ניחשף לבחירה גדולה של רכיבים במחירים נגישים.
המכשיר צפוי לרוץ עם מערכת הפעלה אנדרואיד של גוגל.
כמה יעלה המכשיר?
מגוון המודולים צפוי להיות עצום, ומטבע הדברים לא מדובר במחיר מדויק אלא בטווח מחירים. מה שידוע נכון להיום זה שיש לצפות לתלות ישירה בין המחיר למודולים שנרצה להרכיב על המכשיר ובגודל השלדה, שהיא הבסיס להכל.
להלן חלקים מקובץ שאלות ותשובות רשמי של הפרויקט:
"אנו שואפים להציב את רף עלות ייצור של מכשיר בסיסי בתחום שבין 50-100$. חשוב לציין שמדובר במחיר הרכיבים בלבד ואין להסיק מכך מסקנות על המחיר הסופי"
"אנו מאמינים כי בסופו של דבר מי שיקבע את המחירים יהיו מפתחי הרכיבים העצמאים, בדומה למפתחי אפליקציות"
החסרונות
האתגר המרכזי איתו מתמודדים מהנדסי הפרויקט כעת הוא תאימות המודולים השונים. למשל, איך לגרום למצלמה מתקדמת וחזקה לרוץ עם מעבד חלש? טרם אותר פתרון לבעיה והתשובה של גוגל היא פחות או יותר "להרכיב מעבד חזק יותר". תסכימו שזה לא מה שאנחנו מצפים לשמוע מענקית הטכנולוגיה. דבר נוסף שעליו שוברת גוגל את הראש הוא עמידות נגד נפילות וחדירת מים ואבק: מכיוון שהמכשיר אינו אחיד אלא מורכב ממודולים "נלבשים", עניין חדירת מים וחלקיקי אבק דווקא מהווה מעין צעד אחורה בהשוואה לסמארטפונים "רגילים", בקרבם הבעיה נפתרה מזמן.
סיכום: גאדג'ט לא לכולם
ללא ויכוח, הפוטנציאל של הרעיון עצום. יחד עם זאת, ברור כי נכון לעכשיו מדובר באביזר לחובבי גאדג'טים וש-Ara לא הולך לגבור על הסמארטפונים שאנחנו מכירים בזמן הקרוב. אנשים שאוהבים לקנפג את המכשירים שלהם כפי רצונם הולכים ליהנות בגדול מהטלפון החכם הזה, ואנו מאמינים שלקונספט יש עתיד.
עוד כתבה מעניינת בנושא:
Phonebloks: מרכיבים את הטלפון כמו משחק Lego
פורסם ע"י צוות קניה